Bel voor een offerte:
06 - 420 111 58

Bandenspanning

C.a. 60% van alle auto’s in Nederland rijdt dagelijks met de verkeerde bandenspanning. Hier valt een enorme besparing te behalen.

Met de juiste bandenspanning bespaart u brandstof, uw banden slijten minder hard, uw CO2 uitstoot wordt verminderd en u produceert minder geluid. 

Bandmobiel komt met het bandenspanningsabonnement. Voor slechts € 19,- per auto per jaar rijden u en uw medewerkers het gehele jaar door met de juiste bandenspanning. Wij komen 1x per kwartaal voorrijden en zorgen dat uw banden weer op de juiste spanning staan. Met behulp van onze geijkte apparatuur en juiste data kunnen wij elke auto voorzien van de beste bandenspanning.

BRANDSTOFBESPARING

Als de banden zacht zijn, levert dat met rijden meer rolweerstand op. Om deze weerstand te overwinnen is dus meer energie nodig, de motor moet harder werken. Geen probleem, voor de motor. Wel voor je brandstofverbruik. Dat gaat namelijk omhoog, want er is meer energie nodig om dezelfde snelheid te halen. Volgens schattingen van de ANWB en SenterNovem bedragen de kosten van onderspanning circa 2 tot 5% van de totale hoeveelheid verbruikte brandstof per jaar. Dit komt voor een benzine personenauto die 1 op 15 rijdt en jaarlijks 20.000 kilometer aflegt, neer op snel 50 euro per jaar.

Onderstaande grafiek geeft de relatie tussen onderspanning en het percentage extra brandstofverbruik weer. Met 15 % te lage spanning ( 2 ,0 bar in plaats van 2,3 bar), verbruik je al bijna 2 % extra brandstof.

MINDER BANDENSLIJTAGE

Onderspanning zorgt voor versnelde slijtage van autobanden waardoor de levensduur snel afneemt. Dit leidt tot het eerder vervangen van de autobanden en meer bandenslijpsel dat als fijn stof in de lucht komt. Een onderspanning van 20% verkort de levensduur van de band met bijna een kwart en 30% onderspanning verkort de levensduur zelfs met de helft.

Een band kost zomaar 75 euro (4 banden dus 300 euro) en is volgens de consumentenbond na ongeveer 37.500 kilometer aan vervanging toe. Dat is wel indien je altijd met de juiste spanning rijdt! Een kwart afname van de levensduur, kost je dus per jaar veel geld. Stel je rijdt 20.000 km per jaar, dan kost je dit aan slijtage normaal gesproken 160 euro. Met 20 % onderspanning, kost je dit echter 215 euro. Dat is 55 euro aan extra kosten!

Onderstaande grafiek geeft de relatie tussen onderspanning en het percentage extra brandstofverbruik weer. Met 15 % te lage spanning ( 2 ,0 bar in plaats van 2,3 bar), verbruik je al bijna 2 % extra brandstof.